Maatregelen COVID-19

Update:  14 april 2020
Het COVID-19 virus, beter bekend als het Corona virus, verspreid zich snel in Nederland. De overheid heeft verschillende maatregelen genomen en wij zijn als zorginstelling tevens genoodzaakt passende maatregelen te treffen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Allereerst vragen wij medewerkers, evenals cliënten het advies van premier Rutte op te volgen. Dit advies omvat het goed wassen van de handen, geen handen te schudden en thuis te blijven bij klachten

Ten tweede hebben onze medewerkers scholing ontvangen om goede handhygiëne te kunnen waarborgen.

De overheid heeft op 15 maart nieuwe maatregelen bekend gemaakt. Gezien de zorg een cruciaal beroep is, zal zorg geleverd blijven worden. Niet zieke medewerkers zullen ingezet werden zoals u gewend bent. Medewerkers die verkoudheidsklachten vertonen worden verzocht contact op te nemen met kantoor. Wanneer de cliënt hier geen problemen mee heeft, kan de medewerker ingezet worden. Wel zal de medewerker in een andere ruimte werken dan de ruimte waar de cliënt zich bevindt. Hiernaast zal ten alle tijden twee meter afstand gehouden worden. Dit geldt eveneens wanneer de cliënt verkoudheidsklachten heeft. Wij vragen u contact op te nemen met kantoor wanneer u klachten ervaart. Klik hier voor meer informatie over beleid rondom medewerkers met klachten.

Wij kunnen ons voorstellen dat het een eenzame periode kan zijn voor u als cliënt, gezien de beperking van sociale contacten. Er zijn verschillende organisaties die u kunnen helpen door het bieden van een luisterend oor en het geven van advies. Klik hier voor een overzicht van hulplijnen. Onderstaand de telefoonnummers van het centrum voor levensvragen.

Centrum voor levensvragen Utrecht Noordwest ‘Tijd voor een gesprek’: 06-15907201
Centrum voor levensvragen Utrecht Zuid, ‘Lekstroom’: 06-13124494

Heeft u twijfel of u een medewerker van Geranós thuis kan ontvangen in verband met het corona virus, verzoeken wij u contact met ons op te nemen via 030 687 70 55 of info@geranos.nl. Tot nader orde ontvangen wij geen bezoek op kantoor.

Via onderstaande links is meer informatie te vinden over instructies voor medewerkers, aangepaste instructies voor persoonlijke verzorging, richtlijnen van het RIVM, het testbeleid en en de meest gestelde vragen.

Tot besluit

Wij begrijpen dat het Corona virus iedereen bezig houdt. Zorgplatform Geranós doet er alles aan om jullie te beschermen en goed te communiceren. Weet dat u ons altijd kan mailen met de vraag of wij contact met je willen opnemen. 

SAMEN ZIJN WE STERK!