Maatregelen COVID-19

Maatregelen COVID-19

Update:  3 december 2021
De COVID-19 heeft de afgelopen twee jaar een grote invloed gehad op de maatschappij. Zo heeft ook de thuiszorg zich aan moeten passen. Nu de besmettingen weer op beginnen te lopen, is er een moment nodig om stil te staan bij hoe we de besmettingen zo laag mogelijk kunnen houden. Voor in de thuiszorg zijn nieuwe adviezen af gegeven over hoe wij veilig kunnen werken. Op deze pagina kunt u meer lezen over welke maatregelen er getroffen zijn. 

Allereerst vragen wij medewerkers, evenals cliënten het advies van het RIVM op te volgen. Dit advies omvat onder andere 1,5 meter afstand houden, het goed wassen van de handen, geen handen te schudden en thuis te blijven en te testen bij klachten. Alle maatregelen zijn hier te vinden.

Ten tweede hebben onze medewerkers scholing ontvangen om goede handhygiëne te kunnen waarborgen.

Gezien de zorg een cruciaal beroep is, zal zorg geleverd blijven worden. Niet zieke medewerkers zullen ingezet werden zoals u gewend bent. Medewerkers die verkoudheidsklachten vertonen worden verzocht te testen via de GGD. De medewerker zal in een andere ruimte werken dan de ruimte waar de cliënt zich bevindt. Hiernaast zal ten alle tijden 1,5 meter afstand gehouden worden. Dit geldt eveneens wanneer de cliënt verkoudheidsklachten heeft. Wij vragen u contact op te nemen met kantoor wanneer u klachten ervaart.

Wij kunnen ons voorstellen dat het een eenzame periode kan zijn voor u als cliënt, gezien de beperking van sociale contacten. Er zijn verschillende organisaties die u kunnen helpen door het bieden van een luisterend oor en het geven van advies. Klik hier voor een overzicht van hulplijnen. Onderstaand de telefoonnummers van het centrum voor levensvragen.

Centrum voor levensvragen Utrecht Noordwest ‘Tijd voor een gesprek’: 06-15907201
Centrum voor levensvragen Utrecht Zuid, ‘Lekstroom’: 06-13124494

Heeft u twijfel of u een medewerker van Geranós thuis kan ontvangen in verband met COVID-19, verzoeken wij u contact met ons op te nemen via 030 687 70 55 of info@geranos.nl. Tot nader orde ontvangen wij geen bezoek op kantoor.

Via onderstaande links is meer informatie te vinden over instructies voor medewerkers.

Tot besluit

Wij begrijpen dat het Corona virus iedereen bezig houdt. Zorgplatform Geranós doet er alles aan om jullie te beschermen en goed te communiceren. Weet dat u ons altijd kan mailen met de vraag of wij contact met je willen opnemen. 

SAMEN ZIJN WE STERK!