Aanvullende ondersteuning

Aanvullende ondersteuning

Cliëntondersteuning

Clientondersteuning kan erg belangrijk zijn bij het regelen van zorg, omdat het proces vaak complex en verwarrend kan zijn. Onafhankelijke cliëntondersteuning (OCO) kan u helpen bij het begrijpen van uw rechten en mogelijkheden, het maken van keuzes en het regelen van de zorg die u nodig heeft.

Als u inwoner bent van een gemeente en ondersteuning nodig heeft bij het regelen van zorg, kunt u contact opnemen met de gemeente voor informatie over de beschikbare OCO-organisaties. Als u een indicatie heeft vanuit de wet langdurige zorg (Wlz), kunt u onafhankelijke cliëntondersteuning krijgen vanuit het zorgkantoor. Raadpleeg de website van Regelhulp om te zien waar u terecht kunt voor onafhankelijke cliëntondersteuning via uw gemeente of het zorgkantoor.

Daarnaast kunt u ook uw zorgverzekeraar raadplegen voor ondersteuning bij het vinden van de juiste zorgaanbieder en het regelen van zorg die onder de Zorgverzekeringswet valt. Zij kunnen u helpen bij het maken van keuzes, wachtlijstbemiddeling en het vinden van de beste zorg die bij uw persoonlijke situatie past.

Klik hier voor meer informatie over cliëntondersteuning vanuit de gemeente
Klik hier voor meer informatie over cliëntondersteuning vanuit het Zorgkantoor

Levensvragen

Zorgplatform Geranós kan u ondersteuning met persoonlijke verzorging, verpleging en huishoudelijke taken. Het kan echter zijn dat u hiernaast op andere gebieden ondersteuning zou kunnen ontvangen. Wellicht ervaart u eenzaamheid of heeft u bepaalde levensvragen. Er zijn verschillende organisaties die u kunnen helpen door het bieden van een luisterend oor of het geven van advies. Een voorbeeld is het Centrum voor Levensvragen (CvL). Het CvL biedt ondersteuning en begeleiding op het gebied van zingeving en levensvragen. Het centrum is er voor mensen die behoefte hebben aan een luisterend oor en ondersteuning bij vragen over het leven, ziekte, verlies, rouw, religie en spiritualiteit. Het CvL biedt deze ondersteuning aan mensen ongeacht levensovertuiging of religie. Het is er voor mensen die behoefte hebben aan een gesprek over hun levensvragen en daarbij behoefte hebben aan ondersteuning. Het kan hierbij gaan om individuele gesprekken, maar ook om groepsgesprekken of bijeenkomsten. Onderstaand kunt u de contactgegevens van het CvL vinden.

Contactgegevens CvL

Sociale kaart

Het kan zijn dat u op zoek bent naar andere ondersteuning. In dat geval kan de sociale kaart u helpen om de weg te vinden naar passende hulpverlening. De sociale kaart geeft namelijk een overzicht van organisaties, instellingen en voorzieningen die actief zijn in uw buurt. Via onderstaande links kunt u de sociale kaart van uw regio raadplegen.

Contact

Heeft u vragen over onze zorgverlening, neem dan contact met ons op per telefoon, e-mail of via het contactformulier hiernaast.

030 687 70 55

info@geranos.nl

Boerhaaveweg 23
3402MN IJsselstein