Cliëntondersteuning

Cliëntondersteuning

Clientondersteuning kan erg belangrijk zijn bij het regelen van zorg, omdat het proces vaak complex en verwarrend kan zijn. Onafhankelijke cliëntondersteuning (OCO) kan u helpen bij het begrijpen van uw rechten en mogelijkheden, het maken van keuzes en het regelen van de zorg die u nodig heeft.

Als u inwoner bent van een gemeente en ondersteuning nodig heeft bij het regelen van zorg, kunt u contact opnemen met de gemeente voor informatie over de beschikbare OCO-organisaties. Als u een indicatie heeft vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), kunt u onafhankelijke cliëntondersteuning krijgen vanuit het zorgkantoor. Raadpleeg de website van Regelhulp om te zien waar u terecht kunt voor onafhankelijke cliëntondersteuning via uw gemeente of het zorgkantoor.

Daarnaast kunt u ook uw zorgverzekeraar raadplegen voor ondersteuning bij het vinden van de juiste zorgaanbieder en het regelen van zorg die onder de Zorgverzekeringswet valt. Zij kunnen u helpen bij het maken van keuzes, wachtlijstbemiddeling en het vinden van de beste zorg die bij uw persoonlijke situatie past.

Klik hier voor meer informatie over cliëntondersteuning vanuit de gemeente
Klik hier voor meer informatie over cliëntondersteuning vanuit het Zorgkantoor